WÁGNER KERT Kertészeti Áruda
Újdonságok, akciók, hírek
A konyhai hulladék komposztálása
Nézzük meg mi az amit felhasználhatunk komposztnak:
A főzésre használt zöldségek és gyümölcsök nem ehető részei (borsó- és babhéj, káposztalevél, burgonyahéj, dinnyehéj stb.) a komposztot gazdagíthatják.
A kávézacc, a kifőzött tea, az összetört tojáshéj javítja a komposzt minőségét.
Az ételmaradékok különösen a húsfélék és a használt zsiradék bűzös, kellemetlen bomlási termékeket eredményez, ezért ezeket ne keverje a komposztba.
A fatüzelésű kályhák, kandallók hamuja értékes, magas káliumtartalmú anyag, a szénsalak azonban nem komposztálható. Ez utóbbit inkább a télen csúszós járda felszórására használja!
| 2015-04-26