balra
Slide1

WágnerKert aranyhaltól a zsályáig, minden ami kert!

Slide2
Slide3
Slide4
Slide5
12345
Jobbra

Elérhetőség

Wágner Kert
Kertészeti Áruda
Dunaharaszti, Fő út 96.
Telefon: +36-30-658-9811

Nyári nyitvatartás:

H-P 9:00 - 17:00
Szo 9:00 - 13:00
Vas ZÁRVA


Wágner Kert

Egynyári és évelő virágok, díszfák, cserjék, sövények, sziklakerti és mediterrán növények, örökzöldek, gyümölcsfák, virágföldek, tápok, cserepek, kaspók, virágtartók. Szeretettel várjuk kertészetünkben!


Aranyhaltól a Zsályáig, minden ami KERT!

WÁGNER KERT Kertészeti Áruda

Újdonságok, akciók, hírekCIKLÁMEN: VIRÁGOZTASSUK MÁSODJÁRA IS!


Januárban a kert téli álmát alussza, a színt, az életet, a friss illatot és hangulatot a cserepes virágok hozzák a lakásba.


Ezek között az egyik legkedveltebb a ciklámen. Közel száz éve őrzi a hegemóniáját a kis-ázsiai eredetű, de azóta sokféle nemesítői beavatkozáson átesett Cyclamen persicum, amely sok, szép és tartós virágával kiérdemelte a vezető helyet és feltehetően sokáig meg is fogja tartani azt. Mostanában a minicserépben nevelt, de 10-15 virágot nyitó növények a legkelendőbbek.

A virágos ciklámen a hűvös, világos, de nem napsütéses helyet kedveli, ezért sok háziasszony a két ablakszárny között tartja ajándékba kapott növényeit, amelyekben az utcán járók is örömüket lelhetik.

A ciklámen tartóssága nagymértékben függ a helyes öntözéstől. Lehetőleg lágy vízzel öntözzünk, ügyelve arra, hogy ne kerüljön víz a levelekre és a bimbók közé, mert ez rothadást okoz. A legjobb, ha a vizet a cserép alá helyezett alátétbe öntjük és egy óra múlva a fel nem szívott vizet kiöntjük.

A megsárgult leveleket és az elnyílt virágokat szakítsuk le a növényről.

Akinek "zöld ujja" van, az megpróbálkozhat a ciklámen ismételt virágoztatásával is. A levirágzott tőnek annyi pihenőidőt kell adni, amíg az összes levele leszárad. Ekkor elkezdjük öntözni, és amikor az első levélkék megjelennek, a gumót átültetjük friss virágföldbe, és úgy gondozzuk, mint a virágzó növényeket.

  |  2015-01-25