balra
Slide1

WágnerKert aranyhaltól a zsályáig, minden ami kert!

Slide2
Slide3
Slide4
Slide5
12345
Jobbra

Elérhetőség

Wágner Kert
Kertészeti Áruda
Dunaharaszti, Fő út 96.
Telefon: +36-30-658-9811

Nyári nyitvatartás:

H-P 9:00 - 17:00
Szo 9:00 - 13:00
Vas ZÁRVA


Wágner Kert

Egynyári és évelő virágok, díszfák, cserjék, sövények, sziklakerti és mediterrán növények, örökzöldek, gyümölcsfák, virágföldek, tápok, cserepek, kaspók, virágtartók. Szeretettel várjuk kertészetünkben!


Aranyhaltól a Zsályáig, minden ami KERT!

WÁGNER KERT Kertészeti Áruda

Újdonságok, akciók, hírekGYÖKERES KARÁCSONYFÁK: HOGYAN TOVÁBB?


A gyökeres karácsonyfákat a fagymentes napokon ki lehet ültetni, de ha még fagy, a talajt akkor is elő lehet készíteni az ültetéshez.

Ha a talaj felszíne kemény, száraz, fagyott, akkor a tervezett ültetés előtt három-négy nappal a talajt takarjuk be 5 cm vastag komposztréteggel és erre borítsunk fóliát , ami alatt a talaj felpuhul, áshatóvá lesz. A kiültetett fenyőfácskát öntözzük be bőséges mennyiségű vízzel és az öntözést három-négy naponta ismételjük meg. Ne feledkezzünk meg arról, hogy az örökzöld fák - köztük a fenyők - télen is vegetálnak, tehát vizet párologtatnak el, tehát sok vízre van szükségük, amit a mi száraz körülményeink között csak rendszeres és bőséges öntözéssel lehet pótolni!


Sokan tapasztalják az ezüstfenyőfák egy új kártevőjének, az ezüstfenyő-levéltetűnek a károsítását. Jellegzetes tünete a fertőzött fáknak, hogy a hajtás csúcsa egészséges, de az idősebb hajtásrész tűi barnulnak, lehullanak, az ágak felkopaszodnak. Védekezésül meg kell permetezni a fertőzött fákat a tél végén Vektafid A nevű szabadforgalmú növényvédőszer 1%-os oldatával, amely a levéltetű tojásait elpusztítja. A nedvkeringés megindulását követően nagy valószínűséggel szükség lesz még egy permetezésre az élő, szívogató levéltetvek ellen. Erre a célra a Chinetrin vagy a Decis nevű rovarölőszer 0,04%-os oldata lesz hatékony (10 liter vízhez 4 milliliter növényvédőszert kell keverni).

A kutyatartó kertészeknek sok gondot okoz, hogy az örökzöld bokrok alsó ágai a kutya vizeletének hatására sárgulnak, elpusztulnak , ez ellen csak úgy lehet védekezni, hogy a kutya mozgásterét korlátozzuk, illetve az érzékeny növényeket hálóval vesszük körül.

  |  2015-01-07