balra
Slide1

WágnerKert aranyhaltól a zsályáig, minden ami kert!

Slide2
Slide3
Slide4
Slide5
12345
Jobbra

Elérhetőség

Wágner Kert
Kertészeti Áruda
Dunaharaszti, Fő út 96.
Telefon: +36-30-658-9811

Nyári nyitvatartás:

H-P 9:00 - 17:00
Szo 9:00 - 13:00
Vas ZÁRVA


Wágner Kert

Egynyári és évelő virágok, díszfák, cserjék, sövények, sziklakerti és mediterrán növények, örökzöldek, gyümölcsfák, virágföldek, tápok, cserepek, kaspók, virágtartók. Szeretettel várjuk kertészetünkben!


Aranyhaltól a Zsályáig, minden ami KERT!

WÁGNER KERT Kertészeti Áruda

Újdonságok, akciók, hírek



Muskátli gondozása



Az első dolog ami nagy körültekintést igényel, az egészséges növény beszerzése.

 

A második fontos szempont amit érdemes átgondolni, az elhelyezés. A muskátli szubtrópusi származású növény, így igényli a sok napfényt és a meleget, de csak a félárnyékos helyen fejlődik szépen, mert gyökerei érzékenyek a nagy hőségre, hamar rothadásnak indulnak.

 

A harmadik figyelmet érdemlő körülmény a muskátli nevelésénél a jó levegőellátottságú, laza szerkezetű, és tápanyagban gazdag talaj. A Kertészetünkben kapható speciális muskátli földek kiválóak ebből a szempontból.

 

Végül pedig ahhoz, hogy a szépen fejlődő virágunkban minél tovább gyönyörködhessünk, nagyon fontos a megfelelő folyamatos gondozás.

A rendszeres tápanyag- és vízellátáson túl egyéb ápolási feladat, hogy az elszáradt lombokat és a hervadt virágokat kitörjük, a túlságosan növő hajtásokat visszacsípjük, illetve a ládákban megtapadó gyomokat eltávolítsuk.

Figyelni kell az esetlegesen megjelenő kártevőkre és kórokozókra is, melyeknek megjelenésére a levelek foltosodása, vagy száradása hívhatja fel a figyelmünket.

Kert-ész tipp:

Esős, hűvös nyári napokon is ellenőrizzük a muskátli ládák nedvességtartalmát, mert bár a kertet jótékonyan áztathatja az eső, az erkélyen álló, vagy az ablakpárkányon az eresz védelmében megbúvó muskátli földje ilyenkor is kiszáradhat, ami a növény hervadásához, rosszabb esetben pusztulásához vezethet.

  |  2015-04-08