balra
Slide1

WágnerKert aranyhaltól a zsályáig, minden ami kert!

Slide2
Slide3
Slide4
Slide5
12345
Jobbra

Elérhetőség

Wágner Kert
Kertészeti Áruda
Dunaharaszti, Fő út 96.
Telefon: +36-30-658-9811

Nyári nyitvatartás:

H-P 9:00 - 17:00
Szo 9:00 - 13:00
Vas ZÁRVA


Wágner Kert

Egynyári és évelő virágok, díszfák, cserjék, sövények, sziklakerti és mediterrán növények, örökzöldek, gyümölcsfák, virágföldek, tápok, cserepek, kaspók, virágtartók. Szeretettel várjuk kertészetünkben!


Aranyhaltól a Zsályáig, minden ami KERT!

Wágner Kert

2024. Május 26.
Január  -  Február  -  Március  -  Április  -  Május  -  Június  -  Július  -  Augusztus  -  Szeptember  -  Október  -  November  -  December

Április

Áprilisban már figyeljük az időjárást napról napra, és amikor 15 fok fölé megy a hőmérséklet, kivihetjük a palántákat.

Ilyenkor jön az úgynevezett edzés! Bizony kedves olvasó, a növényeinket edzeni kell. Na persze nem a kondi terem falai közé kell őket vetnünk, hanem az időjáráshoz a fényhez, a napsütéshez kell őket szoktatni.

Ha kivisszük a palántákat és kint hagyjuk őket, sokkot kaphatnak, vagyis a hirtelen fény, hőmérséklet és napsütés kipusztítja őket. Eddig a védett helyen voltak, most pedig minden megváltozik. Épp ezért első lépésként csak pár órára vigyük ki őket, majd mehetnek vissza a védett helyre. Az első nap 2-3 óra, majd 4-5 óra, és két hét múlva kint maradhatnak.

 
A legtöbb kertészetben már ilyenkor árulnak muskátlit és egynyári növényt. De vigyázat! Ezeknek a növényeknek az április még hideg. Ha nem bírunk ellenállni a csábításnak, vásároljuk meg a növényeket, de még ne hagyjuk kint őket. A muskátli palántákat nappal kitehetjük a kertbe, de éjjelre vigyük őket védett helyre.